Kunstikooli õppejõud astuvad publiku ette oma näitusega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kõrgema kunstikooli galerii Noorus Tartus Riia mäel.
Tartu kõrgema kunstikooli galerii Noorus Tartus Riia mäel. Foto: Lauri Kulpsoo

Täna kell 17 avaneb Riia mäel Nooruse galeriis Tartu kõrgema kunstikooli õppejõudude näitus «Eneserefleksiivne II. Kunstnik», mis vahendab 28 erinevat positsioneerumist, nii ühiskonna projektsioonina kunstnikule, kui kunstniku ideena sellest, kes ta on ja milleks on ta vajalik või siis oluline.


Näituse kuraator Kaire Nurk leidis, et Eesti kunstnik peaks siin väljakujunemata röövpüügi- ja koriluselaadse (lisaks piiratud ja suletud) kunstituru piires endas ühendama võimatult erinevad tegevustasandid: töö igapäevase elatuse teenimiseks, manager'lus, tellimustööd, ja selle kõrval - kui veel energiat - olla hobi korras ka professionaalne (vaba)kunstnik.

Kuidas seda teha? Kas vaadates ümbritsevale sotsiaalsele reaalsusele näkku? Või järgides kunstimaailma institutsionaalseid trende (n-ö institutsionaalne lojaalsus), tehes kunsti tutvuse kaudu?

TKK õppejõududest osalevad näitusel Ave Avalo, DeStudio (Peeter Laurits, Herkki-Erich Merila), Jaanus Eensalu, Kaisa Eiche, Carl-Christian Frey, Monika Järg, Raivo Kelomees, Anne Kokkov, Maila Käos, Kaia Lukats, Meiu Münt, Kaire Nurk, Aet Ollisaar, Tõnis Paberit, Kadi Pajupuu, Erika Pedak, Sirje Protsin-Petersen, Taavi Piibemann, Tuuli Puhvel, Anne Rudanovski, Malev Toom, Kadri Toom, Heli Tuksam, Evelin Urm, Valentin Vaher, Helle Vahersalu, Kalev Vapper.

Näitus jääb avatuks 26.veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles