ERMi ingliskeelne veebileht võib avaneda täna õhtul

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi peasissepääs.
ERMi peasissepääs. Foto: Sille Annuk

Pärast uue maja avamist Raadil on Eesti Rahva Muuseum sattunud kriitikatulva alla, et nii suur ja tähtis asi sai nüüd valmis, kuid millegipärast saab muuseumi veebilehte lugeda üksnes eesti keeles. Muuseumi direktor Tõnis Lukas kinnitas Tartu Postimehele, et kui kõik läheb kenasti, avatakse ingliskeelne veebivärav täna õhtul.

«Meil on väga palju töid käsil ja kõik järjest valmib,» kinnitas Lukas. Ühtlasi avaldas ta tänu muuseumi sõpradele, kes lõid ingliskeelse lehekülje kõigest ühe päevaga. Selle lehekülje linkis ERMi IT-teenistus ka vahepeal muuseumi veebilehele. «Täna avame meie enda lehekülje.»

Kuna suurejooneline muuseum peaks andma nüüd turistidele põhjuse veeta Tartus kauem aega kui vaid ühe päeva, siis on ingliskeelne veebileht kahtlemata oluline, nõustus Lukas. Lisaks on plaanis lähinädalatel luua ka venekeelne veebileht.

Teistesse keeltesse veebiväravat praegu plaanis tõlkida ei ole. Küll aga võib muid keeli kohata tulevikus veebis kujutatud eksponaatide tekstide seas. «Eile külastas muuseumi Itaalia saadik ja ta lubas tegutseda selle nimel, et leida rahastust itaaliakeelsete tekstide loomiseks,» rääkis Lukas. Samasugust koostööd otsitakse tema sõnul ka teiste riikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles