Ülikoolid ja ettevõtted kogunevad ühisele koostööfestivalile

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu ülikooli peahoone.
Pildil Tartu ülikooli peahoone. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu ülikooli eestvedamisel ühendavad sel aastal jõud kõik kuus Eesti avalik-õiguslikku ülikooli, et tuua 6. oktoobril Tartus toimuvale koostööfestivalile «Õigel ajal õiges kohas» üle Eesti kokku enam kui 500 teadlast ja ettevõtjat.

Teadlased esitlevad ettevõtjatele majandust muutvaid ideid esimest korda liftikõnede vormis ning esimest korda esitletakse avalikult ka teaduse ja ettevõtluse koostööväravat ADAPTER.

Juba teist aastat peetaval festivalil saab ettevõtja ülevaate Tartu ülikooli, Tallinna tehnikaülikooli, Tallinna ülikooli, Eesti maaülikooli, Eesti kunstiakadeemia ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia teenustest ja uutest koostööideedest. Toimuvad aruteluseminarid ja isiklikud kohtumised, kus pakutakse praktilisi lahendusi ettevõtete küsimustele.

Ürituse teevad eriliseks kuue ülikooli 36 teadlase kolmeminutilised liftikõned teemal «Idee, mis turgutab Eesti majandust». Lühiettekande vormis antakse ettevõtjatele edasi, kuidas teadlased võiksid olla kasulikud ettevõtete arenguks. Teemade ringi mahub tehnoloogilisi lahendusi, uusi avastusi, meditsiinisaavutusi ja ühiskondlikke visioone.

Esimest korda tutvustatakse festivalil avalikult ka koostööplatvormi ADAPTER, mis on kantud kuue ülikooli ühisest visioonist ja soovist panustada aktiivselt Eesti majanduse edusse. Platvorm on kiire ja tõhus ühenduslüli koostööks ettevõtete ja ülikoolide vahel, sest ühte keskkonda on kokku toodud kuue ülikooli teenused, teadus- ja arenduskoostöö ning tootearenduse ja täiendusõppe võimalused.

Koostööfestival algab Eesti Rahva Muuseumi uues hoones 6. oktoobril kell 10. Tervitustega esinevad ettevõtlusminister Liisa Oviir, Tartu linnapea Urmas Klaas ning kuue Eesti avalik-õigusliku ülikooli prorektorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles