Valitsus vabastab ametist Tartu maavanema

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maavanem Esta Tamm.
Tartu maavanem Esta Tamm. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tuleval esmaspäeval, 14. veebruaril lõppeb Tartu maavanema Esta Tamme viis aastat väldanud ametiaeg ning seoses sellega vabastab vabariigi valitsus maavanema ametist.


Regionaalminister Siim Kiisleri valitsusele esitatud korralduse eelnõus on kirjas, et uut kandidaati maavanema ametikohale välja valitud ei ole. Kuni uue maavanema ametisse nimetamiseni on minister otsustanud panna maavanema ülesanded alates 15. veebruarist Tartu maasekretärile Tõnu Vesile.

Esta Tamm avaldas arvamust, et tõenäoliselt ei tegele ametisolev regionaalminister uue maavanema leidmise küsimusega enne valimisi.

«Korrektne on, et uue maavanema määrab ametisse järgmine valitsus. Sellepärast ei esitanud ma valitsusele täna ettepanekut uue maavanema ametisse nimetamiseks,» põhjendas regionaalminister Siim Kiisler pressiesindaja vahendusel oma seisukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles