Elva hiiglaslik tondiloss võib variseda kevadel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleli jäänud kultuurimaja on sama suur kui mõne ordulinnuse varemed. Kõrgel katusel kohisevad kolletuvad kased, seintel elab oma elu grafiti.
Pooleli jäänud kultuurimaja on sama suur kui mõne ordulinnuse varemed. Kõrgel katusel kohisevad kolletuvad kased, seintel elab oma elu grafiti. Foto: Margus Ansu

Elva kesklinnas Arbi järve kaldal aastakümneid kõrgunud varemed kaovad loodetavasti tuleva aasta kevadeks. Sellisele eelkokkuleppele on linn jõudnud kinnistu omanikuga.

Linnapea Eva Kams selgitas, et varemete lammutamist on tema alati soovinud. Nüüd andis volikogu linnale loa sõlmida kinnistu omanikuga võlaõiguslik tehing, mille järgi ostab raad omanikult tagasi osa kinnistu juurde kuuluvast maast. Täpsemalt kinnistu servades asuva Arbi järve kaldapealse ja avalike kõnniteede osa ning kannab tehingu eest kokku lepitud 50 000 eurot üle siis, kui varemed on lammutatud ja plats korrastatud. Varemete alune maa jääb omanikule, kelleks on OÜ Vintselle.

Unistus spaast

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles