Kohvik tahab kundesid liita

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cafe Biancas saab einestamas käia argipäeviti kell 11–18. Loomemajanduskeskuses liiguvad jutud, et varsti on ehk kohvikus võimalik nautida ka õhtusööki.
Cafe Biancas saab einestamas käia argipäeviti kell 11–18. Loomemajanduskeskuses liiguvad jutud, et varsti on ehk kohvikus võimalik nautida ka õhtusööki. Foto: Kristjan Teedema

Vastse kohviku omanik, Do­­mus Dorpatensise nõukogu esimees Michael Gallagher Cafe Bianca tuleviku suhtes hirmu ei tunne. «Kui on hea äriplaan, siis ei ole siin ka midagi karta,» leiab ta. Äris tuleb tema meelest ikka ette riskimist – see on paratamatus.

Tartu Loomemajanduskeskuses avati jaanuari lõpus uus kohvik, mis kannab nime Cafe Bianca. Hubases kohvikus saab rõskete ilmade ja külmade tuulte varjus nautida mitme rahvuse kööki.


Kohviku loomisel järgis Gallagher kindlaid põhimõtteid. «Peamine on see, et siin oleks sõbralik ja mõnus keskkond, et oleksid väga head ja teistmoodi söögid ning et see kohvik ühendaks inimesi,» loetleb ta. Kohviku menüüs on söögid Euroopast, näiteks Itaaliast ja Rumeeniast, kust on pärit peakokk Bianca Lontras.

«Oma väga hea sõbra, restoran Vilde peakoka Nicolae Lontrase ja tema naise Biancaga oleme Tartu toidukultuurist palju rääkinud,» selgitab Gallagher plaani küpsemist. Ühel päeval kuulis ta, et loomemajanduskeskuse kohviku pind on tühi, ning kuna Bianca Lontrasel polnud tööd, lõidki nad üheskoos Cafe Bianca.

Michael Gallagher tunnistab, et kuigi tema on kohviku omanik, otsustab peakokk Bianca Lontras üksi kõike, mis puudutab toitu.

Sihtasutuse Tartu Loomemajanduskeskus juhatuse liige Raul Oreškin selgitab, et eelmised kohvikud olid avatud umbes pool aastat, nüüd loodab ta, et kolm on kohtu seadus ja Cafe Bianca peab kauem vastu.

«Varasematega võrreldes erineb Bianca kohvik esiteks juba selle poolest, et eestvedajad on toitlustusäriga varem kokku puutunud,» ütleb ta.

Oreškini meelest on kogemused praegu tähtsad, arvestades tasapisi madalseisust välja tulevat majandust. «Bianca kohvik on siiani olnud edukas, seal on rõhku pandud toidu kvaliteedile ja mitmekesisusele,» sõnas ta.

Loomemajandus-keskuse kohvikud
•    2009 kohvik Elushetked
•    2010 kohvik Karlova
•    2011 Cafe Bianca

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles