Plaadiesitlusel kõnelesid kõrvuti poetess ja kirjandusprofessor

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viivi Luik ja Arne Merilai plaadiesitlusel Tartu kirjandusmajas.
Viivi Luik ja Arne Merilai plaadiesitlusel Tartu kirjandusmajas. Foto: Raimu Hanson

Tartu kirjandusmajas tuli esitlusele Viivi Luige heliplaat «Pühendus». Kirjanik luges ette oma luuletusi ja katkendi aastal 1974 ilmunud jutustusest «Salamaja piir» ning professor Arne Merilai kõneles tema loomingust.

CD «Pühendus» on sarja «Kirjanike hääled» üheksas plaat, millele on salvestatud Viivi Luike lugemas oma luuletusi. Neid on CD-l ühtekokku 49. Plaadi esitlus Tallinnas kirjanike maja musta laega saalis oli tänavu maikuus.

Möödunud nädalal rahvusraamatukogus toimunud seminaril «Kõik on noatera peal ja sellepärast nii ilus» oli üks keskseid teemasid samuti Viivi Luige looming, põhjuseks tema peatne 70. sünnipäev – ta on sündinud 6. novembril 1946 Viljandimaal Tänassilmas.

Järjekorras kümnes CD-sarja üllitis «Eesti eleegia» valmis varem, Jüri Talveti 70. sünnipäeva tähistavaks konverentsiks mullu detsembris.

«Kirjanike hääled» on Eesti kirjanduse seltsi ja Eesti kirjandusmuuseumi ühine ettevõtmine, milles salvestatakse eesti kirjanikke oma loomingut lugemas ning pakutakse kuulajaile plaatidena omalaadseid valikkogumikke eesti kirjandusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles