Konkurss kuldas Tartu ülikooli muuseume

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli loodusmuuseumi ning Eesti teatri- ja muusikamuuseumi ühisnäitus «Hingab ja heliseb», mis pärjati muuseumifestivalil esimese kohaga.
Tartu ülikooli loodusmuuseumi ning Eesti teatri- ja muusikamuuseumi ühisnäitus «Hingab ja heliseb», mis pärjati muuseumifestivalil esimese kohaga. Foto: Mart Laul

XIX Eesti muuseumide festivalil tunnustati auhindadega Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja Eesti teatri- ja muusikamuuseumi ühisnäitust «Hingab ja heliseb» ning Tartu ülikooli muuseumi meenet Struve puslet.

Ülikooli pressiesindaja teatel tunnistas Narvas korraldatud muuseumide festivali žürii konkursil esikoha vääriliseks Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja Eesti teatri- ja muusikamuuseumi ühisnäituse. Looduse ja muusika seoseid tutvustav näitus tõusis esile uudsete lähenemistega teemale.

Žüriid köitis nii visuaalne kui ka sisuline külg, mille tegi eriliseks materjalide taaskasutus. Samuti toodi esile, et interaktiivne näitus on rändnäituste uus tase. «Hingab ja heliseb» näitus on Narva linnuses avatud 15. jaanuarini 2017.

EMMA ehk Eesti muuseumimeene auhindade jagamisel hinnati kolmanda koha vääriliseks Tartu ülikooli muuseumi esitatud Struve kaare pusle. Unesco maailmapärandi nimekirja kuuluvat Struve kaart tutvustav pusle pälvis žürii tähelepanu nii professionaalse teostuse kui ka hariva ja meelelahutusliku sisu poolest. Eestist on maailmapärandi nimekirja kantud kolm kaare punkti: Tartu tähetorn, Võivere ja Simuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles