Kuulsused toovad kaasa vene muusikat

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orthodox Singers kunstiline juht Valeri Petrov.
Orthodox Singers kunstiline juht Valeri Petrov. Foto: Тоомас Хуйк

Elleri kool on avanud järjekordse pidunädala. Seekord on tähelepanu keskmes vene muusika ja osaleb kuulsaid muusikuid.


Pidunädala esimene loeng oli eile. Ajaloolane David Vseviov rääkis lähedasest ja samas kaugest Venemaast.

Seejärel võttis Elleri saalis meistriklassis vaatluse alla õigeusumuusika ansambel Orthodox Singers kunstilise juhi Valeri Petrovi dirigeerimisel.  Laias maailmas aastas peaaegu saja kontserdiga esinev ansambel laulis eile õhtul ka TÜ aulas.

Kuulus džässiduo

Pidunädalale kutsutud vene džässimaestro Leonid Vintskevitš kirjutas end koos Lembit Saarsaluga ajalukku sellega, et nad olid esimesed NSV Liidu muusikud USA suurimal, Lionel Hamptoni džässifestivalil.

Venemaa parimaks džässpianistiks tunnistatud Vintskevitši ja Elleri kooli praeguse õpetaja Saarsalu teemaks meistriklassis Elleri saalis 10. veebruari hommikul on muu hulgas improvisatsioon kui hingeline seisund.
Kahe maestro kuulus kooslus Jazz for Two annab ka kontserte. Elleri kooli kommunikatsioonijuht Taimi Sild teatab, et tartlastel on selleks hea võimalus minna 13. veebruaril kell 18 linnamuuseumi.

Punkt 16. veebruaril

Vene muusika pidunädal saab punkti 16. veebruaril. Hommikul tutvustab Elleri saalis klaverimängu saladusi meistriklassis osalejaile Peterburi konservatooriumi õppejõud pianist Peeter Laul. Soolokontserdi annab ta eelneval õhtul TÜ aulas.

Pidunädal
• Vene muusika pidunädal käib Elleri kooli saalis, Tartu Ülikooli aulas ja ajaloo muuseumi valges saalis, Tartu raekojas ja linnamuuseumis.
• Kavas on kontserdid, loengud ja meistriklassid.
• Õpilaskontserdid, meistriklassid ja loengud on huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles