Kohvitajad annetasid haigetele lastele ligi 3000 eurot

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefond
Lastefond Foto: Repro

Aprillikuus paigutas osaühing 7Kohvipoissi TÜ kliinikumi hoonetesse uued kohvi- ja müügiautomaadid. Iga müüdud toote pealt annetab omanik 10 senti kliinikumi lastefondile. Viie kuuga on nii kogunenud heategevuseks 2843 eurot.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar on helde annetuse üle meeldivalt üllatunud. See teeb  7Kohvipoisi igakuiseks panuseks üle 550 euro, mis on märkimisväärne summa. «Koostööd sõlmides ei olnud meil aimugi, kui palju võiks kliinikumi hoonetes kohvijoojaid olla,» lisas ta.

Ka 7Kohvipoissi hindab koostööd edukaks. «Tundub, et inimestele läheb korda võimalus oma ostuga ka väike heategu teha,» leiab ettevõtte juht Vallo Tonsiver.

Müügiautomaatide abil kogutud annetused suunab lastefond kogemusnõustamise teenuse toetamiseks TÜ kliinikumi lasteosakondades ja Tartu erivajadusega laste vanemate tugirühmades. Kogemusnõustamine on Eestis uuenduslik  sotsiaalteenus, mille eesmärk on aidata inimesi, kes on sattunud kriisiolukorda enda või oma lapse haiguse, trauma, erivajaduse vms tõttu.

Kogemusnõustajana töötab inimene, kellel on samalaadne isiklik elukogemus, läbitud kriisikogemus ning nõustamisalane ettevalmistus. Kogemusnõustaja jagab sarnasesse olukorda sattunud peredega oma teadmisi ja praktilisi oskusi, mis aitasid temal raske olukorraga toime tulla.

Head tegevad aparaadid leiab kõikidest kliinikumi hoonetest ning need on varustatud spetsiaalsete teavitavate kleepsudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles