Roosi tänav tehakse liiklusele lahti

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosi tänav sai kogu pikkuses 3,5 meetri laiuse promenaadi.
Roosi tänav sai kogu pikkuses 3,5 meetri laiuse promenaadi. Foto: Sille Annuk

Varemgi üsna hea asfaltkattega Roosi tänava otsustas linnavalitsus Eesti Rahva Muuseumi valmimise eel üles võtta ning ehitada see nägusamaks muuseumimajani välja.

Tänava pidulik avamine on kavas kolmapäeval, 28. septembril kell 12, teatas linnavalitsus. Just siis oodatakse linlasi Roosi tänava algusse Ülejõe parki, kus avasõnad  lausub Tartu linnapea Urmas Klaas.

Roosi tänava rekonstrueerimine algas 2015. aasta suvel, mil töid alustati Puiestee tänava ja Muuseumi tee vahelises lõigus. Ehitamisel lähtuti Roosi tänava kujunduse ideestikust «Mälumeetrid» ja eskiisprojektist, mis nägi ette terviklikku tänavakujunduslahendust alates Kaarsillast kuni Eesti Rahva Muuseumi hooneni Raadil.

Tartus eriliseks teeb tänava kogu pikkuses sellele rajatud 3,5 meetri laiune promenaadiala. Uuendati ka tänavavalgustust ning rajati ootekodadega bussipeatused ja istumiskohad. Roosi ja Puiestee tänava ristmikul valmis juba mõne aja eest fooriga ristmik.

Rekonstrueerimistööd tegi Asfaldigrupp, projekteeris Tinter-Projekt, arhitektuurse lahenduse koostas Kino Maastikuarhitektid. Maksma läks kõik see 2,6 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles