Selgusid Tartu parimad ettevõtjad

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Kodumaja valiti Eesti edukaimaks ettevõtteks 2015. 
Pildil AS Kodumaja juhatuse esimees Lembit Lump ja Eesti Vabariigi president.
AS Kodumaja valiti Eesti edukaimaks ettevõtteks 2015. Pildil AS Kodumaja juhatuse esimees Lembit Lump ja Eesti Vabariigi president. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartu parim väikeettevõtja oli eelmise aasta tulemuste põhjal OÜ Mooncascade. Enim töökohti lõi AS Kodumaja, suurim ekspordi kasvataja oli OÜ TMB Element ja suurim investeerija AS Tartu Veevärk.

Tartu parimaks väikeettevõtjaks tunnistatud OÜ Mooncascade on 2009. aastal Skype’i tarkvarainseneride loodud ettevõte, mis osutab  veebi ning mobiili tarkvaraarenduse täisteenust nii kodumaisel kui ka rahvusvahelisel turul.

Kodumaja lõi 2015. aastal juurde 59 uut töökohta. Ettevõtte põhitegevus on (puit)karkassehitiste projekteerimine ja ehitamine tehases toodetud elementidest. 2015. aasta lõpus valmis Kodumajal 14-korruseline ja 51 meetri kõrgune maailma kõrgeim puitmaja.

Suurim ekspordi kasvataja OÜ TMB Element toodab ja müüb monteeritavaid raudbetoontooteid. TBM Element tegutseb peamiselt Eesti, Skandinaavia ja Soome turul. Ettevõtte müügitulu oli 24,6 miljonit eurot ning eksport 16,5 miljonit eurot.

Suurim investeerija AS Tartu Veevärk investeeris 2015. aastal kokku 7,7 miljonit eurot.

Aasta turismiteoks tunnistati Hektor Design Hostel. Meditsiini ja eluteaduste valdkonna ettevõtjatest oli parim OÜ EST-DOMA. Tartu teaduspargi aasta ettevõtteks tunnistati OÜ Solis BioDyne, edukaim SA Tartu Ärinõuandla toel alustaja oli OÜ Disaintekstiil ja Tartu loomemajanduskeskuses OÜ Teenu OÜ. Tartu kutsehariduskeskuse parim koostööpartner oli mullu AS HANZA Mechanics Tartu.

Parimate ettevõtjate väljaselgitamisel kasutati alusandmetena kõigi Tartu linnas registreeritud ettevõtjate poolt äriregistrile enne 1. juulit 2016 esitatud 2015. aasta majandusaastaaruande näitajaid.

Parimate ettevõtjate autasustamine toimub 27. septembril Dorpati konverentsikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles