Galerii: kui kallis on tervis

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Facebooki kommuunil «Tervis on kallis» on üle 5200 liikme ning selle looja, erakorralise meditsiini arst Kuido Nõmm kuulutas eelmisel nädalal välja konkursi, millest kutsus osa võtma kõiki inimesi. Ta palus neil valmistada plakat «Tervis on kallim kui …» ja seda kõikjal demonstreerida.

Teemaviida #tervisonkallis all laekub neid nüüd sotsiaalvõrgustikku ohtrasti, üks sõnastus terasem kui teine. Lugeja saab sirvida väikest valikut.

Täna kell 9-10 korraldasid Eesti Arstide Liit, Eesti Õdede Liit ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliit hoiatusstreigi.

Nad peatasid haiglates ja perearstikeskustes töö, et öelda kõigile Eesti inimestele, eelkõige aga valitsusele ja riigikogule: tervishoid vajab lisaraha, et patsiendid saaksid vajalikku ravi.

Tartu Ülikooli Kliinikumi ees doktor Jaan Sütti etteloetud avalduses seisab: "Arstid ja õed ei jäta haigete ravimist pooleli kergekäeliselt ega kerge südamega, aga nii meditsiinis kui elus peab mõnikord tegema väiksemat kahju, et ära hoida suuremat.

Aina sagedamini näeme patsiente, kes pika järjekorra pärast on meie juurde jõudnud liiga hilja. Tihti peame nuruma kolleegidelt erandkorras vastuvõtuaega või voodikohta haigele, kelle seisund ei kannata oodata, kuulates seejuures juhtkonna manitsusi, et haigekassa lepingut ei tohi ületada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles