Kolmapäeval kutsutakse tartlasi autovaba päeva tähistama

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Kolmapäeval, 21. septembril peetakse Tartus autovaba päeva. Küüni tänaval avatakse sel puhul liikluslinnak, toimuvad töötoad ja esinemised ning nõustatakse rattaomanikke. Autojuhid saavad juhiloa ettenäitamisel linnaliinibussides terve päeva tasuta sõita.

Liiklusohutuse ja autovaba päev algab kell 11 eakate orienteerumisvõistlusega, millele antakse start raekojast. Kell 15 avatakse liikluslinnak, toimub helkurite meisterdamise töötuba. Lisaks saavad huvilised proovisõitu teha elektriratastel.

Üritusel on väljas maanteeamet, politsei- ja piirivalveamet ning bussifirma Sebe. Tartu eksperimentaalne jalgrattatehas nõustab rattaomanikke ja teeb rataste tehnilist kontrolli.

Päev lõpeb rattaorienteerumisega. Kell 17-19 liiguvad linnas ringi ratastel liikluspolitseinikud, kes vaatavad ka rataste korrasolekut.

Lisaks sõidab Emajõel jõetramm, mis alustab kella 15st igal täistunnil sõitu Atlantise juurest Karlova sadamasse. Viimane ring lõpetab kell 19 Atlantise ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles