Emajõe maratonile stardib kirev seltskond

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe maratoni pikemale distantsile antakse start jõe alguskohast Jõesuus.
Emajõe maratoni pikemale distantsile antakse start jõe alguskohast Jõesuus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Laupäeval peetava 34. Emajõe maratoni juhend näeb ette, et osaleda võib kõigi lihasjõul liikuvate alustega. Ürituse korraldaja ja peakohtuniku Mihkel Pari sõnul võivad soovijad tõesti tulla ka kummipaadiga, kuid nad peavad seejuures ikkagi silmas pidama, et suudaksid ette nähtud ajaga distantsi läbida.

Distantse on kaks ja need on võrdlemisi pikad. Kes oma sõudmis- või aerutamisvõimes päris kindel pole, saab valida lühema, 37 kilomeetrit pika võistlusmaa, mille start on kell 11 Puhja vallast Rekult. Tund varem antakse lähe pikemale, 56-kilomeetrisele sõidule Emajõe alguskohast Võrtsjärve äärest. Finiš SAK Tartu paadisillal Ranna tee 3 baasis suletakse õhtul kell 18.

Varem rohkem sõudmissportlastele mõeldud maratonile kutsutakse viimastel aastatel ka teisi spordisõpru. Registreerunuid on üle 70, kuid viimastel päevadel on kirjapanek aktiveerunud, ütles Pari. «Ilmselt tuleb sada osalejat täis küll,» arvas ta. Tuleval aastal loodavad korraldajad huvi kasvu ja kindlasti üle 100 osaleja.

Traditsiooniliselt leiab osalejate seast tugevaid sõudjaid ja aerutajaid, olgu siis ühe-, kahe- või neljapaadil. Üks põnevamaid aluseid on aga hoopis kirikvene ehk kirikus käimise paat, millega sõidab 15 inimest. Ka mitme inimese kummipaate on juba kirja pandud.

Osalejaid toetab tänavu Võrtsjärve ja Emajõe kõrgest veetasemest tingitud kiire veevool ning seetõttu peaksid ka lõpetamisajad tulema tavapärasest kiiremad. Enamasti on kõik kohale jõudnud alla kaheksa tunniga, meenutas korraldaja.

Finišis tervitab osalejaid kell 14–16 ansambel Tuulest Toodud. Kel vee peal jahe hakkab, saab finišis minna sauna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles