Avangardi aabitsale järgneb seksiajastu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstikoguja Margus Punab on oma kollektsioonist Jakobi galeriisse (Jakobi 52) välja pannud 1960. ja 1970. aastate eesti kunsti, mille hulgas on ka Visarite  rühmitisse kuulunud kunstnike  teoseid.
Kunstikoguja Margus Punab on oma kollektsioonist Jakobi galeriisse (Jakobi 52) välja pannud 1960. ja 1970. aastate eesti kunsti, mille hulgas on ka Visarite rühmitisse kuulunud kunstnike teoseid. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli õppejõud ja meestearst Margus Punab on kunsti kogunud varemgi, ent kavakindlamalt viimased kuus aastat. Aja jooksul on kujunenud ligikaudu 700 teosest koosnev kollektsioon, millest vanemat kihistust – 1960. ja 1970. aastate eesti kunst – saab vaadata Jakobi galeriis.

Näituse «Avangardi aabits» avamisel rääkis galerist Evelin Salumaa, et Margus Punab on väga kunstiteadlik koguja. Ta teeb enne ostmist eeltööd ja uurib hoolega seda, mida osta soovib.

Kunstiajaloolase Kadri Asmeri sõnul keskendub «Avangardi aabits» Punabi kogu n-ö ajaloolisele osale. Osaliselt kordab väljapanek kaks aastat tagasi Viljandis Kondase keskuses vaadata olnud samanimelist näitust, kuid seekord on Kadri Asmer koostöös Tartu kunstimaja galeristi Indrek Grigoriga ja kollektsiooni omanikuga fookusesse seadnud toonased kunstirühmitised ANK ’64, Visarid ja SOUP ’69.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles