Loodusmaja pakub mahla ja avab puidust ksülofoni

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi puidust ksülofoni avamine on ametlikult laupäeval, said seitsmeaastased kaksikud Jette Marii (vasakul) ja Jonne Bel Jahhu
sellega tutvuda juba neljapäeva pärastlõunal.
Kuigi puidust ksülofoni avamine on ametlikult laupäeval, said seitsmeaastased kaksikud Jette Marii (vasakul) ja Jonne Bel Jahhu sellega tutvuda juba neljapäeva pärastlõunal. Foto: Margus Ansu

Laupäeval kutsub Tartu loodusmaja Euroopa koostöö päeva raames kõiki oma pargialale suurele sügisesele perepäevale. Seal avatakse ka uus atraktsioon, milleks on kahe ja poole meetri laiune puidust ksülofon.

Ksülofoni meenutava atraktsiooni teeb eriliseks see, et puitklotsid on valmistatud erinevatest Eesti puudest – tammest, männist, haavast ja saarest. Loodusmaja direktori Signe Söömeri sõnul on atraktsiooni eesmärk juhtida tähelepanu meeltele. Lisaks sellele, et nuiaga klotse puudutades saab kuulata erinevate puude heli, saab aimu nende tekstuurist ja võrrelda nende raskust.

«Meie pargi üks mõte on, et lapsel oleks tore, aga samuti, et ta hakkaks rohkem kuulama, märkama ja vaatama,» ütles Söömer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles