Zontad kogunevad Tartus väärtuste seminarile

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie-Louise Zeisig on eelseisva seminari üks kõnelejaist ja räägib väärtustest kõnes ja kehakeeles.
Marie-Louise Zeisig on eelseisva seminari üks kõnelejaist ja räägib väärtustest kõnes ja kehakeeles. Foto: Erakogu.

17. septembril korraldab organisatsiooni Zonta International Tartu klubi Elleri Muusikakoolis rahvusvahelise seminari «Väärtused ja väljendused».

Seminariga tähistavad Tartu zontad oma klubi 25. sünnipäeva. Klubi loodi 19. augustil 1991, päev enne seda, mil Eesti NSV Ülemnõukogu otsustas kuulutada Eesti taas iseseisvaks.

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Seminari «Väärtused ja väljendused» esimene ülesastuja on Eesti noorema põlve romaanikirjanik ja kommunikatsioonispetsialist Sass Henno (pildil), kes keskendub väärtustele elus ja ühiskonnas.

Teine esineja on juristiharidusega diplomaat Irma Ertman Soomest, kelle ettekanne kannab pealkirja «Väärtused ja lobitöö».

Irma Ertman on olnud tegev Soome missioonis Nõukogude Liidus ja Rootsis, Soome saadik Euroopa Nõukogus ja Islandil. Pärast 41 aastat teenistust jäi ta 2015. aastal pensionile. Teda on huvitanud inimõiguste teema, aastatel 2007–2011 juhtis ta Euroopa Nõukogus laste õiguste töörühma.

Kolmas esineja on kõnetehnika treener ja ooperilaulja Marie-Louise Zeisig Rootsist. Eesti juurtega naine – ta isa on sündinud Haapsalu lähedal Noarootsi vallas – konsulteerib regulaarselt Rootsi avalikku meediat kõnetehnika ja kehakeele alal. Ta on ka kunstnik ja kirjanik, avaldanud luulekogu ja kehakeele raamatu. Marie-Louise Zeisigi ettekanne ongi väärtustest kõnes ja kehakeeles.

Seminaripäeval esitletakse ka Tartu zontade ajalooraamatut. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles