E-sigaret päästab miljoneid elusid – kas tõde või vale?

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebimeister Ingmar Kurg tõmbas aastate eest paki sigarette päevas. Nüüd tõmbab ta e-sigaretti, kasutades väga lahja nikotiinisisaldusega vedelikku. Tagaplaanil tervishoiukõrgkooli õppejõud, abikaasa Liana Kurg, kes usub samuti, et veipimine on hea abivahend suitsetamisest loobumisel.
Veebimeister Ingmar Kurg tõmbas aastate eest paki sigarette päevas. Nüüd tõmbab ta e-sigaretti, kasutades väga lahja nikotiinisisaldusega vedelikku. Tagaplaanil tervishoiukõrgkooli õppejõud, abikaasa Liana Kurg, kes usub samuti, et veipimine on hea abivahend suitsetamisest loobumisel. Foto: Sille Annuk

Tartu tervishoiukõrgkooli rahvatervise õppejõud Liana Kurg on astunud ilmselgelt õhukesele jääle, kui kõneleb sellest, et e-sigareti mainet kistakse Eestis teenimatult alla, samal ajal e-sigaretist kui heast abivahendist suitsetamisest loobumisel ei räägita üldse.

Liana Kurg ise ei ole kunagi suitsetanud. Ka ei ole ta tõmmanud ega tõmba e-sigaretti. Aga just e-sigarettide teema on pannud ta oma varasemaid konspekte täiendama.

Tänavu suvel peeti Poolas rahvusvaheline nikotiinikonverents (Global Forum of  Nicotine), millest võttis osa ka Liana Kurg ning kus astusid üles kardioloogid ja tervisedendajad. Oma kogemustest rääkisid veel need veipijad ehk e-sigareti tõmbajad, kes on nüüdseks suitsetamisest loobunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles