Kaarsillal tutvustatakse kaasava eelarve ideid

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu linnavalitsus

Alates tänasesest saab Kaarsillal tutvuda Tartu kaasava eelarve ideedega. Välja on pandud 25 ettepanekut, millest parimad sõelutakse välja 6.-12. oktoobrini toimuval rahvahääletusel.

Ideedega saab kuni hääletuse lõpuni tutvuda ka Tartu linna kodulehel. Lisaks arutletakse tänavuste ideede üle 5. oktoobril kell 17 Sisevete Saatkonnas toimuval arutelul «Milline idee on Tartule parim?»

6.-12. oktoobril toimuval rahvahääletusel saab iga tartlane hääletada kuni kolme idee poolt. 2017. aastal viiakse ellu vähemalt kaks enim hääli saanud ideed.

Hääletada saab iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tartu linn. Hääletada saab nii elektrooniliselt kohalike omavalitsuste infosüsteemis kui raekoja infokeskuses.

Kaasava eelarve eesmärgid on parandada kogukondadevahelist koostööd, tutvustada linlastele eelarve koostamise põhimõtteid ning midagi reaalselt ellu viia. Kaasava eelarve ideeks võib olla investeeringuobjekt maksumuse ülempiiriga 75 000 eurot.

2017. aastal on eesmärgiks viia 150 000 euro eest ellu vähemalt kaks ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles