Galerii: Spordimuuseumis näidatakse põnevat olümpiakraami

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi medalisaagi mõttes ei osutunud Rio de Janeiro suveolümpiamängud eestlaste jaoks kõige edukamaks, siis kõiksugu muud põnevat kraami tõid Brasiilias koha peal käinud kodanikud kaasa rohkelt. Nendest asjadest on Spordimuuseum koostanud eriväljapaneku «RIO 2016».

Väljapaneku kroonijuveelideks on mõistagi meie sõudmise paarisaerulise neljapaadi võidetud pronksmedalid, kuid uudistada saab ka Heiki Nabi ja Mart Seimi võistlusvarustust, Rasmus Mägi olümpiadiplomit ning palju muud põnevat eesotsas Rio olümpiatõrviku ja ametliku maskotiga.

Näitus on koostatud Rios käinud tippsportlaste, treenerite ja ametnike abil, oma jõulise panuse väljapaneku rikastamisse on andnud ka ajakirjanikud ning mänge väisanud fännid ja vabatahtlikud.

Eriväljapanek avatakse täna õhtul kell 17 ning see jääb avatuks aasta lõpuni. Spordimuuseum rõhutab seejuures, et väljapanek hakkab elama aktiivset elu – see tähendab seda, et näitusele välja pandud eksponaadid vahetuvad sel perioodil korduvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles