Tullio Ilomets esitleb raamatut ülikooli raamatukogu haruldasemast kollektsioonist

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tullio Ilomets.
Tullio Ilomets. Foto: Sille Annuk

Sel neljapäeval esitletakse Tartu ülikooli muuseumi valges saalis suvel 95. aastaseks saanud Tullio Ilometsa raamatut «William Henry Fox Talboti fotode ja fotogravüüride kollektsioon Tartu Ülikooli Raamatukogus».

«Tullio Ilometsa panus Tartu ülikooli ajaloo talletamisel ja väärtustamisel on üldteada. Aga fakt, et suvel oma 95. sünnipäeva tähistanud mees on saanud kaante vahele järjekordse Tartu ülikooli jaoks olulise kollektsiooni uurimuse, kõlab uskumatult,» märkis Tartu ülikooli muuseumi direktori kohusetäitja Mairo Rääsk.

Raamat toob avalikkuse ette fotograafia pioneeri, mitmekülgse inglise teadlase, füüsiku ja matemaatiku William Henry Fox Talboti (1800–1877) originaalfotode ja fotogravüüride kogu, mis on Tartu ülikooli raamatukogu kõige haruldasem ja hinnalisem foto- ja fotonegatiivide kollektsioon.

Tullio Ilometsa, ülikooli vanima töötaja ja Tartu ülikooli muuseumi ühe asutaja raamatu esitlusele järgneb tema sünnipäeva tähistamine kauaaegsete kolleegide ja lähedaste sõprade seltsis.

Oma pühendumuse ja silmapaistva töö eest on Ilomets 2001. aastal saanud Ülikooli samba tiitli, Tartu linna aukodaniku tiitli, Tartu Suurtähe aumärgi ning Valgetähe III klassi teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles