Galerii: Epp Petrone avas Tartus kivipoe

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval, õigemini 12 minutit pärast seda hõikas kirjastaja ja kirjutaja Epp Petrone ühe Rüütli tänava hoovi valgete põrandalauadega toas: «Pood on avatud!», ja kutsus rahva sel puhul vahujoogiga klaase tõstma.

Avatud sai Epp Petrone kalliskivide pood «Indiast», kus on vääris- ja poolvääriskive mitte ainult Indiast, vaid näiteks Vene kristallimessilt, kust ta hiljuti naasis, ning Saksamaalt ja mujalt.

Ka leiab kauplusest raamatuid kivimaagiast ja kristallteraapiast kuni geoloogia õpikuteni välja, maale ning lugematud hulgal ehteid.

Epp Petrone selgitas 12. kuupäeva kell 12.12 asetleidvat sündmust numbrimaagiaga, kuna ta usub, et üheksa aastat on inimese elus ajajärk, mille möödudes saab üks etapp läbi ja algab teine.

Üheksa aasta eest naasis Epp Petrone Ameerikast Eestisse ning lõi siin oma kirjastuse. Aga üheksa kuu eest tuli ta tagasi Indiast koos oma «kivilaviiniga» ning nüüd on tal pood. Ja kui 12 ja 12 ja 12 numberhaaval kokku liita, saab samuti 9.

Epp Petronel on plaan oma kauplusega inimesi liita, pakkuda teistelegi eneseteostusvõimalust, teha sellest üks kogukonnatundega paik.

Nii kavatseb ta luua lastele geoloogiaringi, mida juhendab ise ning kuhu kutsub kõnelema päris geolooge, meelitades nõnda noori inimesi oma planeeti paremini tundma õppima. On ilmselge, et kividest lugusid rääkides saab õpetada arhitektuuri, ajalugu ja moodi.

Ka on Petrone endaga kampa võtnud naised, kes on teda poe asutamisel palju toetanud ning kellest üks aitab inimesi kristallreikiga, teine teeb ingliteraapiat ja kolmas õpetab suunatult mediteerima.

Epp Petrone on nõus, et ühest küljest on ta praktik ja ärinaine. Aga ta lisas, et tal on respekt kõigi inimeste vastu, kes midagi oskavad, ning et üldiselt meeldib tal kõndida just kahe maailma piiri peal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles