Koerad käivad Karlova teatri aias kohvikus

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loore ja Moona kohtusid kohvikus Reubeniga. Kõik kolm on puhast tõugu leonbergerid.
Loore ja Moona kohtusid kohvikus Reubeniga. Kõik kolm on puhast tõugu leonbergerid. Foto: Raimu Hanson

Karlova teatri aias kõlab täna haukumist ja urinaid, kuid see ei ole mõni uus vabaõhuetendus. Näitlejate asemel häälitsevad tõelised koerad, kes on tulnud aianurka üles seatud varikatuse alla kohvikusse. Purina koertekohvik ei ole kasse unustanud – omaette letil on head ja paremat neilegi, kuigi vähemalt esimese paari tunni jooksul ei olnud küll ühtegi kiisut ja miisut näha.

Esimesena olid kohvikusse kohale jõudnud Võrust kaks leonbergerit – Loore ja Moona. Kolmas kohvikukülastaja oli sama tõugu tartlane Reuben. Need kolm nuhutasid üksteist sõbralikult, kuid uus külastaja, saksa lambakoera ja kolli järglane Kerttu oli algul veidi tusane. Aga uusi kundesid tuli järjest juurde.

Ninaesine ja nõuanded

Purina turundusjuht Kadi Laur ütles, et kohvikus on pakkuda Purina Pro Plani mitmesuguseid koera- ja kassitoite. Maiuspalad ootavad kõiki koeri, kes oskavad trikke teha.

Nõuandeid jagavad nii toiduspetsialistid kui ka noored veterinaarid Eesti maaülikoolist. Kohviku külastajad saavad muu hulgas teada, et parimad koeratoidud on tänapäeval teaduslikult välja töötatud tooted, mis on häälestatud lemmiku vanuse, elustiili või tervisega seotud vajadustele.

Koerte monoloogid

Augusti lõpus esietendus Karlova teatris 11 koera monoloogist koosnev lavastus «Koerapäevikud». Seoses sellega algatas teater koos Purinaga koeramonoloogide võistluse.

Kohvikukülastajatele meelelahutuseks lugesid teatrijuht Andres Dvinjaninov ja näitleja Leino Rei ette parimad võistlustööd. Võitjaks tunnistati kahe teksti autor Kaja Tamm. «Väga vaimukalt kirjutatud monoloogid,» ütles Dvinjaninov.

Koertekohvikul Karlova teatri aias (Tähe 66) on kavas viimane kunde ära saata kell 16. Seni pääsevad korralikud koerad ja nende ontlikud saatjad sisse täiesti tasuta. Ninaesise saab tutvumiseks kaasa või kohapeal prooviks tarvitada samuti ilma rahata. Kell 14.30 kikitasid paljud kõrvu, sest päevakavas oli loomade käitumise suure asjatundja Janne Orro loeng.

Lavastuse «Koerapäevikud» on publik ja kriitikud hästi vastu võtnud. Seda silmas pidades ütles kassiomanik Dvinjaninov, et tahaks Karlova teatrisse lavale tuua ka kassimonoloogid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles