Toome nõlval algavad kindlustustööd

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirogovi ausammas ja plats Toome nõlval.
Pirogovi ausammas ja plats Toome nõlval. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval algavad Pirogovi platsiga külgneva Toomemäe nõlva kindlustamise ja heakorrastamise tööd, et peatada erosioon.

Linnavalitsuse teatel rajatakse Pirogovi platsi ja Tähetorni vahele jääva ajaloolise bastioni ülemisele servale metallist piire, et takistada inimeste liikumist järsul nõlval. Inimeste kõndimine seal on juba põhjustanud erosiooni. Tekkinud uhteorukesed täidetakse, nõlv mätastatakse.

Korrastustööde käigus tehakse Toomemäel ka raietöid. Nõlvalt eemaldatakse haigeid, ohtlikke ja teiste puude varjus kängu jäänud puid. Selle raiega ennetatakse ohte, kuid ühtlasi parenevad järsul nõlval valgustingimused, mis loob rohttaimestikule paremad kasvutingimused. Korralik taimestik aitab mõistagi ära hoida erosiooni kordumist. 

Toome nõlva kindlustus- ja raietööd tuli kooskõlastada keskkonnaametiga. 

Kavandatavad heakorrastustööd teeb OÜ Puuhooldustööd, ehitusprojekti koostas OÜ Roadplan. Tööde lõpptähtaeg on 2017. aasta aprillis ja tööde kogumaksumus on 93 713 eurot.

Nii projekteerimist kui ka nõlva kindlustustöid tehakse Keskkonnainvesteeringute Keskus SA toetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles