Lapsi nuhelnud õpetaja vabastati ametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raatuse kool.
Tartu Raatuse kool. Foto: Margus Ansu

Tartu Raatuse gümnaasium vabastas töölt 2. klassi juhataja, kes direktori sõnul käitus lihtsalt õpetajale sobimatult, kuid Postimehele saadetud andmete kohaselt ründas õpilasi.

Postimees.ee’le juhtunu kohta info saatnud inimese väitel vabastati töölt kooli 2. klassi õpetaja, kes lapsi peaga vastu lauda tampis. Raatuse gümnaasiumi direktori Toomas Kinki sõnul ei toimunud küll midagi sellist, kuid õpetaja on tänaseks koolist lahkunud.

«Inimesed räägivad kõike ja sellesse tuleb suhtuda skepsisega. Kui see nii oleks olnud, oleks lapsel muhk otsa ees ja kogu asi teise kõlaga,» sõnas ta. «See oli pigem õpetajale sobimatu käitumine.»

Kink ei soovinud juhtunut täpsemalt kommenteerida, öeldes vaid, et info toimunu kohta jõudis temani teiste kolleegide käest  reedel ja esmaspäeval lahkus õpetaja omal soovil ametist.

«Reageerisime üheselt: rääkisime inimestega ja teatud faktid leidsid kinnitust. » nentis ta.  «Inimene esitas omal soovil lahkumisavalduse ja mina rahuldasin selle.»

Kinki sõnul oli tegemist korduva juhtumiga ja õpetaja oli kogenud pedagoog, mistõttu tuli teade direktorile üllatusena. Kink lisas, et selliseid kaebusi polnud õpetaja kohta varem olnud.

«Ega need asjad tulevadki prauhti ja sa ei näe neid ette – see info oli ootamatu ja üllatav,» sõnas ta.

Direktor kutsus kolmapäevaks kokku erakorralise lastevanemate koosoleku, kus selgitati juhtunut ja arutati, kuidas edasi minna.

«Lapsevanemad suhtusid väga mõistvalt, nad said asjast aru ja me rohkem muretsesime, kuidas edasi talitada, et lapsed ei saaks ebameeldivat üllatust ja šokki, kui tuleb uus klassijuhataja,» sõnas Kink.

Kinki sõnul arutati toimunut ka juristiga ja leiti, et politseisse ei pea pöörduma, sest tegemist pole juhtumiga, millest kerkiks kriminaalasi.

Samuti ei pidanud Kink vajalikuks toimunust teatada linna haridusametile.

«Sellistest asjadest pole ma kohustatud teatama, see on direktori otsustusõigus personali osas – minu asi oli otsustada, kas olen lahkumisavaldusega nõus või mitte,» selgitas ta.

Tartu haridusosakonna juhataja Boris Goldman Raatuse gümnaasiumis toimunust ei teadnud, kuid tema hinnangul on kord lihtne: kui koolis midagi juhtub, peaks direktor sellest ametit teavitama.

«Antud juhul pole direktor seda teinud, kuid olgu selleks õnnetus või avarii, selge on see, et info liigub,» sõnas Goldman.

Goldman kinnitas Postimees.ee’ga rääkides, et viimase viie aasta jooksul, kui tema on ametis olnud, ei tea ta juhtumeid, kus õpetaja oleks õpilase kallal vägivalda tarvitanud.

«Vähemalt pole meid sellest informeeritud,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles