Vargad kimbutavad Mäksa valda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varas.
Varas. Foto: SCANPIX

Mäksa valla külades on viimaste nädalate jooksul sagenenud sissemurdmised elamutesse ja kõrvalhoonetesse, mistõttu kutsub vald kodanikke üles valvsusele.

«Tegemist on elementaarse hoiatusega, kuid on tõepoolest kummaline, et selliseid asju on hakanud järjest juhtuma. Loodetavasti pole tegu siiski reeglipärase asjaga,» kommenteeris olukorda Tartumaa konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinik Anti Peiponen.

Tema sõnul on vargad tegutsenud mitmes külas, näiteks on sissemurdmisi ette tulnud Pokal ja Sarakustes. Murdvagad toimetavad öösiti ning ennekõike on ära viidud muruniidukeid, trimmereid ja tööriistu.

«Asju võetakse valikuliselt. Samas mõnes kohas pole muruniidukid ja trimmerid vargaid huvitanud, ei oskagi öelda, mille alusel nad oma valikut teevad,» tõdes Peiponen. Kuna vargustega tekitatava varalise kahju lööb kokku menetlusteenistus, ei osanud ta pakkuda, kui suure summa ulatuses on asju varaste saagiks langenud.

Kõigil, kes märkavad Mäksa valla külade vahel öisel ajal kahtlasi sõidukeid, eelkõige kaubikuid, või muud kahtlast tegevust, palutakse võtta ühendust piirkonnapolitseinikuga telefoninumbril 513 2744 või meilitsi anti.peiponen@politsei.ee. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles