Tartus tahetakse säilitada puitelamutega piirkondi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringud on tuvastanud, et supilinlased eelistavad puitmaju (vaade Marja tänavale).
Uuringud on tuvastanud, et supilinlased eelistavad puitmaju (vaade Marja tänavale). Foto: Margus Ansu

Tartus mõeldakse, kuidas säilitada vanade puitmajadega Supilinna ja Karlova ilmet.

Supilinna rajoon on Tartus tuntud oma puitarhitektuuri, köögiviljanimeliste tänavate ja mitmekesise elanikkonna poolest, 2001. aastal kehtestatud linnaosa üldplaneering võimaldab aga ulatuslikku hoonete lammutamist ning hoonestuse tihendamist uute rajatistega, loostamisel on uus teemaplaneering, mis keskendub pigem vanade hoonete ja kruntide säilitamisele ja taastamisele ning seab piirangud ka uute hoonete väljanägemisele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tartu teine puitmajade rajoon, Karlova, on Supilinnaga võrreldes õnnelikumas olukorras.

«See linnaosa on kerkinud üsna konkreetse ajaperioodi jooksul ja see hoonestus on üsna ühetaoline, seal on ka selles mõttes lihtsam, et vähe ruumi on uushoonestusele,» ütles Tartu linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna kultuuriväärtuste vanemspetsialist Reesi Soodla.

«Eriti Karlovale iseloomulikud kahekorruselised kuurid, mis on selge miljööväärtusega, aga kui kütteviisid muutuvad, siis ei ole neil enam algset funktsiooni,» rääkis Karlova Seltsi esimees Toomas Liivamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles