Suguvõsauurijad kogunevad Härma kooli

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miina Härma gümnaasium.
Miina Härma gümnaasium. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Genealoogia Seltsi Tartu osakonna juhataja Mall Pendin annab teada, et rahvusarhiivi senisest asukohast, Liivi tänavalt ärakolimise tõttu muutub suguvõsauurijate kooskäimise koht. Selleks saab Miina Härma gümnaasium aadressil  Tõnissoni 3.

Järgmine koosolek peetakse 8. septembril kell 16 koolimaja esimesel korrusel ning rääkima tuleb vabadusvõitleja Hando Kruuv, kes kõneleb Tartu koolinoorte vastupanuliikumisest.

Aastatel 1944–1959 moodustati isamaalise kasvatuse saanud aateliste Eesti noorte ja kooliõpilaste organisatsioone, kes levitasid lendlehti, tõid välja rahvusvärve, korjasid relvi, koostasid valdade partei- ja nõukogude aktiivi nimekirju, muretsesid metsavendadele kirjutusmasinaid, suuski, patareisid, paberit, sidumismaterjali ja muud.

Kolmel organisatsioonil õnnestus õhku lasta koguni punaarmeelaste mälestusmärgid Rakveres (1945), Tallinnas (1946) ja Tartus (1949).

Kõik huvilised on Hando Kruuvi kuulama oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles