Lõuna-Eesti päästjad avavad huvilistele komandode uksed

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekomandode avatud uste päev. Illustreeriv foto.
Päästekomandode avatud uste päev. Illustreeriv foto. Foto: Sille Annuk

Laupäeval, 10. septembril saavad Lõuna-Eesti elanikud minna üksi või koos perega tutvuma kohalike päästjate tööga.

Päästeameti teatel saab näha ja ka natuke katsuda päästetehnikat, pritsumehed räägivad oma tööst ja ohutusest ning jagavad infomaterjale. Soovijad saavad tellida koju tasuta ohutusnõustamise. Külalisi võtavad vastu ka mitmed vabatahtlikud komandod, kes lisaks oma töö ja töövahendite tutvustamisele räägivad vabatahtlikeks päästjateks saamise võimalustest ja tulevikuplaanidest.

Enamiku komandode uksed on avatud ajavahemikus kell 12–16. Kokkuleppel saab komandosid külastada ka teistel aegadel.

· Jõgevamaal asuvad päästekomandod: Tabivere PK Same tee 1, Jõgeva PK Aia 36, Põltsamaa PK  Pajusi mnt 37A, Mustvee PK Narva 20. Uksed avavad külalistele ka Palamuse, Voore ja Pala vabatahtlikud.

· Põlvamaal asuvad päästekomandod: Põlva PK Lao 17, Räpina PK Rahu 1, Värska PK Järvesuu 11. Uksed avavad külalistele ka Kõlleste (Krootuse) vabatahtlikud.

· Tartumaal asuvad päästekomandod: Tartu PK Kalevi 20a, Annelinna PK Tartus Jaama 207, Elva PK Kirde 14, Alatskivi PK Lossi 3a. Uksed avavad külalistele ka Nõo, Rõngu, ja Kambja vabatahtlikud.

· Valgamaal asuvad päästekomandod: Valga PK -Karja 16, Otepää PK Lipuväljak 22, Tõrva PK Metsa 1a.

· Viljandimaal asuvad päästekomandod: Viljandi PK (Riia mnt 6), Abja-Paluoja PK (Kooli 1), Mustla PK (Posti 52c), Suure-Jaani PK (Oja 2b). Uksed avavad külalistele ka Kolga-Jaani ja Kõpu vabatahtlikud! Suure-Jaani päästekomando avatud uste päev on reedel, 9. septembril.

· Võrumaal asuvad päästekomandod: Võru PK Räpina mnt 20a, Antsla PK Kraavi küla Meistripunkti, Mõniste PK, Vastseliina PK. Uksed avavad külalistele ka Rõuge vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles