Linn valis otsust tehes võistlevate huvide vahel (1)

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu üldplaneeringu eskiisi.
Tartu üldplaneeringu eskiisi. Illustratsioon: Eskiis.

See on kaalumine, ütles vastuste koostamise kohta Tartu üldplaneeringu ja arenguteenistuse juhataja Indrek Ranniku. Arvesse tuli võtta palju aspekte ning selge see, et kõik ei ole vastustega rahul.

«Esimene on krundi omaniku huvi ja õigus – minu krunt ja minu maailma keskpunkt,» selgitas Ranniku. «Teine on avalik huvi, küsimus on, kui suur on kinnisasja kavandamisel avalik huvi. Põhiseadus ütleb, et eraomand on püha ja puutumatu, teine lause ütleb, et arvestada tuleb avalikke huve. Kolmas küsimus on, mida ütleb naaber.»

Näiteid võistlevatest huvidest on palju. Nordecon tahab Raja tänava äärde kortermaju, naabrid ei taha neid mitte. Kortermajade rajamisele on tugev vastuseis olnud Ihaste tee 18 puhul, Hipodroomi 4 puhul tõusis küsimuseks, miks ei säilitata männimetsa, Raeremmelga 1 puhul tõusis muu hulgas küsimus, kas saab nõuda spordihalli rajamist piirkonna elanike tarvis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles