Timo Reinthal: tarkusekuul liikle targalt ja märka koolijütsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Reinthal
Timo Reinthal Foto: Erakogu

Igal aastal on liikluses kaks väga ohtlikku aega, mis justkui alati ootamatult tulevad. Need on esimese libeduse teke, kui paljud autojuhid ei ole veel rehvivahetusse jõudnud ja harrastavad veel suviseid sõiduvõtteid. Aga veel enne seda esimese sügiskuu algus, mil liiklustihedus linnades ja külades mitu korda kasvab ning tänavale saabuvad väikesed ja suured koolijütsid, kes ei pruugi veel olla tiheda liiklusega kohanenud.

Loomulikult on kõikide liiklejate kohustus olla tähelepanelik kõikidel päevadel ja tuleb arvestada enda ümber toimuvaga, kuid ometigi juhtub igal aastal kooliaasta alguses liiklusõnnetusi. Sageli on suuremad kannatajad ikka need kooli ruttavad pisikesed, kel pole veel liikluses osalemiseks piisavat kogemust. Sõprade jällenägemise kihk ja uue põneva ootus hajutavad tähelepanu ja taju.

Lapsevanemana leian, et meie kohus on lastele meelde tuletada liikluses käitumise reeglid. Isegi kui oleme kindlad, et laps neid teab, ei ole kordamine liiast. Pealegi aitab

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles