Tartu kesklinnas pole bussipiletit just kerge leida

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu bussipilet ja komposter.
Pildil Tartu bussipilet ja komposter. Foto: Margus Ansu

Kaarsilla, Küütri ja Aleksandri tänava R-kioski sulgemine tähendab ebamugavusi ka bussisõitjatele, sest piletite ostmiseks tuleb kesklinnas leida uus koht.


Linna ettevõtlusosakonna kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing ütles, et linna initsiatiivi R-kioskite sulgemisel polnud.

«See on puhtalt ettevõtjapoolne otsus. Me oleks hea meelega näinud neid kesklinnas edasi kauplemas,» ütles Tensing ning lisas, et tema teada jäävad R-kioskid kesklinnas ainult hoonetesse. Üks on Küüni tänaval ja teine kaubamaja bussipeatuses.

Linn otsib uusi müügikohti

R-kioskite omanikfirma, ASi Rautakirja Estonia tegevjuhi Ivar Vendelini sõnul suleti Küütri tänava kiosk rendilepingu lõppemise tõttu.

«Pole selge, kas avame kunagi samas asukohas uue kioski, kuna ühelt poolt käivad läbirääkimised linnaga erinevate tingimuste üle ja teiseks analüüsime, kas selles asukohas kiosk üldse kannataks vajalikku investeeringut,» ütles Vendelin.

Linna ühistranspordi spetsialisti Jane Antoni sõnul püütakse suletud kioskite asemele otsida uusi bussitalongide müügikohti.

«Me kindlasti üritame hoida müügikohtade arvu samal tasemel kui seni. Juba praegu saab pileteid osta kõikides suuremates toidukauplustes. Ainsana käivad veel läbirääkimised Maximaga,» rääkis Anton. Kesklinna inimestele soovitas ta piletite ostmiseks Küüni tänava R-kioskit.

Kroonipiletid ei kehti

1. veebruarist ei kehti Tartu linnaliinibussides enam ka kroonide eest ostetud üksikpiletid, kuid eelmisel aastal ostetud perioodipiletid kehtivad neil märgitud tähtaja lõpuni. ID-piletit saab nüüdsest osta ka raekoja esimesel korrusel asuvast infokeskusest, kus selle eest tuleb tasuda sularahas.

«ID-piletite ostmine on viimasel ajal järjest populaarsemaks muutunud ja nüüdsest pakume selle ostmise võimalust ka inimestele, kes ise interneti, panga või mobiiltelefoni vahendusel seda osta ei soovi. Infokeskusest saavad nad ID-pileti osta sularaha eest, kaasas peab olema isikut tõendav dokument,» selgitas Jane Anton.

Infokeskusest saab ID-pileti osta teenustasuta, paberpileteid keskus ei müü.

ID-piletit saab osta internetipanga kaudu, kus on selleks võimalik sõlmida ka otsekorraldusleping. Mobiiltelefoniga saavad ID-pileti osta EMT, Elisa ja Tele 2 kliendid teenusnumbril 1312. Samal numbril saab pileti osta ka Elioni lauatelefonilt. Krediitkaardi omanik saab ID-pileti osta lühinumbrilt 11 800.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles