Piltuudis: Tartu jääjänes kalpsas paika

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02:JÄÄJÄNES  :TARTU, EESTI, 03FEB11-
Henry Timusk(mustas) ja Kalev Järvik paigaldasid Tartu Raekoja platsile kunstnik Elo Liiva jääst jänese.
TRT02:JÄÄJÄNES :TARTU, EESTI, 03FEB11- Henry Timusk(mustas) ja Kalev Järvik paigaldasid Tartu Raekoja platsile kunstnik Elo Liiva jääst jänese. Foto: Sille Annuk

Tartul on tavaks järgida linnapildis Hiina kalendrit sellega, et igal talvel ilmub linna keskväljakule alanud aastat sümboliseeriva looma jääst skulptuur. Alanud metalljänese aasta tähistamiseks asetati postamendile aukohale mõistagi jääst jänes.


Jääskulptuur avati pidulikult täna kell 17 tuleetenduse saatel. Paika sai see mõned tunnid varem. Tseremoonial jagati ka Hiina traditsioonilisi õnneküpsiseid. Taiese autoriks on Elo Liiv ning tavapäraselt jääb teos raeplatsi ehtima kuni sulamiseni, teatas linnavalitsus.

Alates 3. veebruarist on lisaks jääskulptuuri imetlemisele võimalik Eesti Postist muretseda ka käibele tulnud jänese pildiga postmarki ning Eesti Rahva Muuseumi Postimuuseum võtab samal päeval kasutusele kassi kujutisega kõrvaltempli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles