Tippadvokaadid ristavad Jõgeval piigid

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva. Illustreeriv foto.
Jõgeva. Illustreeriv foto. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Reedel peetakse Jõgeva kultuurikeskuses kolmandat Vooremaa konverentsi, mille tõmbenumber on debatt haldusreformi üle. Seal asuvad omi seisukohti kaitsma vandeadvokaat Paul Varul ning endine justiitsminister, vandeadvokaat Jüri Raidla.

Debatti võib tinglikult nimetada riigikohtu vaidluse peaprooviks, sest Varul ja Raidla esindavad haldusreformi seaduse kohtumenetluses vastaspooli.

Konverentsi korraldaja, riigikogu liige Aivar Kokk selgitas, et esimest korda on haldusreformi küsimuses vastaspoolte esindajad avalikult ühe laua taga mõtteid avaldamas ning ka saalisviibijad saavad seal sõna sekka öelda. 

Debati kõnejuht on samuti Aivar Kokk. Seda hirmu, et väitlus kontrolli alt väljuks ja inetuks muutuks, konverentsi korraldajal pole. «Tegemist on soliidsete härrasmeestega. Advokaadid räägivad ikkagi argumendikeeles,» märkis ta.

Samas tunnistas Kokk, et emotsioonitu see arutelu kindlasti olema ei saa. «Teema ise on juba selline, et see tekitab emotsioone. Kohal on ka omavalitsusjuhid, kel igaühel on asjast oma nägemus,» lisas väitlusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles