Tartu uuteks aukodanikeks võivad saada Tarto ja Mikelsaar

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Marika Mikelsaar.
Professor Marika Mikelsaar. Foto: Sille Annuk

Linnavolikogu kultuurikomisjon ja linnavalitsus tegid täna volikogule ettepaneku nimetada Tartu aukodanikeks Tartu Ülikooli emeriitprofessor, mikrobioloog Marika Mikelsaar ning vabadusvõitleja Enn Tarto.


Lisaks tehti ettepanekuid Tartu Tähe teenetemärgi kavaleride osas. Kultuurikomisjoni ja linnavalitsuse ettepanekul võiksid aumärgi pälvida Tartu Karlova gümnaasiumi direktor ja Tartu poistekoori dirigent Undel Kokk, Lõuna-Eesti Vähiühingu esinaine Kaiu Suija ning Tartu spordielu edendaja ja Eesti veemootorispordi üks rajajaid Karl Kivastik.

Otsuse Tartu aukodanike ja Tartu Tähe kavaleride nimetamise kohta teeb linnavolikogu 10. veebruari istungil. Aukodaniku nimetused koos sellega kaasneva Tartu Suurtähega ja Tartu Tähed antakse üle 23. veebruaril Eesti Vabariigi 93. aastapäevale pühendatud aktusel Vanemuise kontserdimajas.

Tartu linna aukodaniku nimetus on auavaldus Tartu linnale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest. Tartu Täht antakse Tartu linnale osutatud eriliste teenete eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles