Noored mehed püüdsid kagupiiri kaudu salakaupa vedada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa maksumärgiga salasuitsud.
Venemaa maksumärgiga salasuitsud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kagu-Eesti piirivalvureil tuli nädalalõpul kahel korral tegeleda noorte meestega, kes tõid Venemaalt riiki sisse suures koguses sigarette.

Lõuna prefektuuri teatel saabus 3. septembril Koidula piiripunkti riiki sisenevale sõidureale sõiduauto Fiat, mida juhtis 28-aastane mees. Tollikontrolli käigus avastati, et sõiduki alusraamil olevad neli gaasiballooni on ümber ehitatud ning nende otste eemaldamisel tulid nähtavale sigaretipakid.

Ühtekokku avastasid tollitöötajad 60 500 sigaretti. Mehe Eesti viisa tunnistati kehtetuks, talle koostati riigist lahkumise ettekirjutus ja kehtestati sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

Päev hiljem, 4. septembril pidasid piirivalvurid Põlvamaal Räpina lähedal kinni sõiduauto Volkswagen Golf, millest avastati neli musta kilesse pakitud kasti. Neiski kastides olid ebaseaduslikult riiki toodud sigaretid. Sõidukis viibinud 22- ja 28-aastane mees toimetati arestimajja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles