Eakaid oodatakse orienteeruma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine.
Orienteerumine. Foto: PantherMedia/Scanpix

Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakond korraldab koostöös Ropka-Karlova päevakeskusega autovabal päeval, 21. septembril eakatele orienteerumise Tartu kesklinnas. Tänasest algas osalejate registreerimine.

«Terve olemiseks peab inimene liikuma vähemalt pool tundi päevas, kuid sageli on enese motiveerimiseks vaja kindlat eesmärki, kuhu ja miks kõndida,» rääkis Tartu sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree pressiesindaja vahendusel. Orienteerumine on mänguline võimalus koos kaaslastega tervislikult liikuda ning samal ajal õppida tundma tervise ja tervishoiuga seotud isikuid ja kohti Tartu kesklinnas, lisas ta.

Punktide kirjelduse järgi peavad meeskonnad aru saama, millist monumenti või ehitist on otsida vaja. «Seega peavad orienteerujad kasutama oma teadmisi Tartu linnast ja planeerima oma liikumisteekonna nii, et tunniga saaks läbida võimalikult palju punkte,» ütles Ropka-Karlova päevakeskuse tegevjuht Senta Michelson.

Orienteerumine algab 21. septembril kell 11 raekoja saalis. Ka finiš asub samas kohas. Üritusele on oodatud 60-aastased ja vanemad inimesed neljaliikmeliste meeskondadena. Orienteerutakse jalgsi ning eesmärk on tunni ajaga läbida võimalikult palju etteantud punkte.

Osalemiseks tuleb registreeruda hiljemalt 14. septembriks Ropka-Karlova päevakeskuses telefonil 7366 762 või 515 5534. Samuti on võimalik registreeruda e-aadressil tartu.pik@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles