Pargi saunast saab elamu, naaber kahtlustab jokkitamist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pargi saunast saab eskiisprojekti järgi elamu, kus on ka büroo ja külaliskorterid. Sauana taha hoovile kerkib põlenud kuuri asemele uus kortermaja.
Pargi saunast saab eskiisprojekti järgi elamu, kus on ka büroo ja külaliskorterid. Sauana taha hoovile kerkib põlenud kuuri asemele uus kortermaja. Foto: Margus Ansu

Juba tsaariajal avatud ja aastal 1995 suletud Pargi saun Tartus Karlovas on jõudnud uue alguse lävele pärast aastaid lagunemist ja tulekahjusid.

Nüüd valmistub Tartu linnavalitsus andma Pargi 10 asuva sauna laiendamise ja rekonstrueerimise projekteerimistingimusi. Hoone peaks tulevikus olema ärihoone ja elamu, kus korterite arv on kuni 29.

Arhitekt Kaido Kepp on teinud hoone laiendamise eskiisid, mille järgi saunamaja laiendatakse hoovipoolse hoonemahuga, mis kerkib kevadel põlenud kuuri asemele ja on sellest suurem. Linnulennult oleks tegu kahe eraldi seisva hoonega, aga neid ühendab üheks kompleksiks maa-alune parkla. Seletuskirjas on märgitud, et kinnistul on 44 parkimiskohta, neist 38 varjatult hoovi all.

Need üksikasjad on tekitanud aga küsimuse, kas plaanitav arendus on ikka Karlovasse kohane ja kas tegu pole mitte trikitamisega.

Kitzbergi tänaval asuva naaberkinnistu omanik Gerta Reinhold leidis, et vana hoone kavandamine sellisel viisil teeb ettevaatlikuks, seda enam, et projekti tellija on ettevõte EEA Majad, mille juhatuse liige Gert Roosaar sattus Tartus Supilinnas maju ehitades skandaalidesse ja projektilehtedel allkirjade võltsimise tõttu ka kriminaaluurimise alla.

«Tegelikult ehitatakse puukuuri asemele korterelamu,» ütles Reinhold. «Kinnistul asub kolm hoonet: saun, kuur ja ladu. Linnavalitsus üritab silma kinni pigistada, praeguse kuuri asemele tuleb palju suurem kortermaja. Linnavalitsuse kirja pealkiri on «Pargi 10 rekonstrueerimine ja laiendamine», aga keegi ei räägi uusehitisest, mis tuleb kuuri asemele. See on eksitav.»

Pikemalt saab Pargi sauna võimalikust tulevikust lugeda homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles