Do judokad osalesid Thbilisis MK-etapil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Padar
Martin Padar Foto: Mihkel Maripuu

Alanud aasta esimene tõsisem jõukatsumine Londoni olümpiale pürgivatele Do judokatele oli Gruusias peetud MK-etapp.


Kehakaalus kuni 73 kg läbis kolm ringi võidukalt hiljuti Eesti meistriks kroonitud Künter Rothberg . 28 osaleja hulgas oli palju tituleeritud mehi. Ühega nendest, aserist Euroopa eksmeistri Renat Mirzaliyeviga, kohtus ta esimeses ringis ja võitis oma vastase nelja yuko ja kahe waza-ar’iga.

Järgmine mees oli itaallane ja raske tööga tuli Rothbergile punktivõit. Kolmandas ringis tuli kokku minna tuntud grusiini Zviad Bazandarashviliga. Seekord koduseinad ei aidanud ja yuko-väärilise hindega pääses Rothberg poolfinaali, kus vastaseks valgevenelane Aleksei Ramanchyk.

Pronks oli lähedal

Meie olümpialootus asuski kohtumist waza-ar’i väärilise heitega juhtima ega olnud näha mingeid ohumärke kaotusest. Paraku viis hetkeline nõrkusehetk ja peataolek ta siruli tatamile.

Ka Rothbergil endal oli kahju käest libisenud võimalusest korralikult olümpiapunkte koguda, sest eeldatav grusiinist finaalivastane oleks tema tehnikaga paremini sobinud kui iisraellane pronksikohtumises. Paraku nii ka läks – viies koht ja 20 punkti reitingusse.

Raskekaalus oli Do-l väljas kaks esindajat. Martin Padar  tegi peale pooleaastast traumapausi esimese MK-etapi. Eelringides alistas ta kasahh Jerbolat Jussupovi ja valgevenelase Aleksandr Vakhaviaki.

Finaalipääsuks tuli aga kokku minna kolmekordse maailmameistri venelase Aleksandr Mikhailiniga. Tasavägise kohtumise lisaajal eksis esimesena Padar – venelase heide saatis meie mehe lohutusringi pronksi püüdma. Seal vastu tulnud teine Venemaa esindaja Aslan Kambiev kasutas kavalalt ära Padari pooliku rünnaku ja sai pronksi enda kaela.

Juhan Mettis  kaotas avaringis Venemaa absoluutsele meistrile  Andrei Volkovile ip-pon’iga ja uute reeglite järgi edasi ei pääsenud, kuigi Volkov jõudis finaali.

Olümpia silme ees

Martin Padar on nüüd maailma reitingus kümne hulgas, Künter Rothberg ja Juhan Mettis viiekümne seas. Olümpiale pääseb otse igas kaalus 22 meest. Juba sel nädalavahetusel on Grand Slam Pariisis, edasi tulevad võistlused Budapestis, Düsseldorfis ja Varssavis ning aprilli keskel EM Türgis.

Lukku lüüakse olümpianimekiri järgmise aasta juuni algul. Ka meie Julia Bezko jahib olümpiapääset ning teeb avastardi Prahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles