Galerii: viimne hüvastijätt näitleja Kais Adlasega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise väikese maja lava ja saal olid täna leinalised. Üle poole sajandi samas teatris näitlejana publikut rõõmustanud Kais Adlast (10. oktoober 1945 – 27. august 2016) olid tulnud tänutundes meenutama tema kolleegid ning teatrisõbrad Tartust ja mujaltki.

Alusele asetatud tuhaurni juurde olid seatud lilled, servadel põlesid küünlad, mängis keelpilliansambel, lava kohale ekraanile ilmus Kais Adlase osatäitmiste fotosid ja videosalvestisi. Temast kõnelesid Vanemuise teatri juht Toomas Peterson, Eesti näitlejate liidu juhatuse aseesimees Enn Lillemets ja näitleja Jüri Lumiste, kes meenutas teda kui avatud, siirast ja heatujulist kolleegi. Laulis Kaunimate Aastate Vennaskond.

Leinatalituse lõpuks lõi Vanemuise draamajuht Tiit Palu suurt gongi. Kui eesriie oli sulgunud, kõlas Kais Adlase auks sama teatri kunagise direktori ja kunstilise juhi Linnar Priimäe algatusel aplaus.

Kais Adlase tuhk puistatakse tema enda soovil Pärnu lahte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles