Galerii: suvelõpu ujumismatk Seitse silda tõi Emajõele poolsada inimest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Erinevad kaardid annavad Seitsme silla ujumismatka distantsiks vahemiku 6,2 kuni 6,8 kilomeetrit. Allavoolu matkates polegi distantsi pikkus tähtis, vaid hoopis see, et pärast Ihaste silla valmimist 2015. aastal saab Tartus jõge ületada seitsmest kohast ning teist korda korraldati selle tähistamiseks seitsme silla ujumisretk.

Võrreldes mullu esmakordselt peetud matkaga oli veetase Emajões umbes meetri jagu kõrgem ja ka ujujaid aidanud vool kiirem, millest andis tunnistust distantsi läbimise aeg. Eesti tuntuim taliujuja Henri Kaarma saabus Kroonuaia sillast ülesvoolu asuvalt sõudjate paadisillalt Ihaste silla alla ligikaudu tunni ja kuue minutiga. Mullu tiksus kell kiireimaid aegu registreerides paarkümmend minutit kauem.

Tegu polnud aga kaugeltki võistlusega, vaid suve lõpetava matkaga ja nii nautisid mõned veidi üle 16-kraadist vett, mida suurem osa rannalstest peab ujumiseks liiga külmaks, ligi paar tundi. Sarnane oli veetemperatuur ka mullu. Mida ei saa öelda osalejate arvu kohta. Nimelt hüppas kella 18 paiku ülikooli spordihoone tagant vette ligi 50 huvilist, mis ületas mulluse osalejaskonna rohkem kui kahekordselt.

Mõned osalejad pelgasid siiski, et ehk on distants liiga pikk ja vesi liiga külm. Nemad vallutasid seitsmest sillast kuus ja ronisid kaldale pärast Sõpruse silda Rebase paadisadama juures.

Et ujujaid rohkem, otsustasid korraldajad sel korral anda kõigile ohutuse huvides ka erkoranžid ujumismütsid ning soovitav oli kasutada erksavärvilist ujumispoid, mida paljud ka tegid. Üritust turvasid kajakisõitjad, parv ja Saadjärve vabatahtlikud päästjad. Jõel liikunud kaatrijuhid käitusid ujujaid nähes eeskujulikult ning möödusid vaiksel kiirusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles