ERMi hiigelvaip ühendab kogu rahva

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi direktor Tõnis Lukas oli lahtitõmmatud kunstiteose üle ilmselgelt rõõmus. «See on täiesti fenomenaalne eesti rahvast ühendav ja iseloomustav vaip,» lausus ta. Tuhandete nimede hulgast õnnestus vaibalt üles leida näiteks ka sellised tuntud inimesed nagu Jüri Tamm, Vello Vaher,  Heljo Mänd, Berk Vaher, Priit Kuusk, Toomas Lepp ja paljud teised.
ERMi direktor Tõnis Lukas oli lahtitõmmatud kunstiteose üle ilmselgelt rõõmus. «See on täiesti fenomenaalne eesti rahvast ühendav ja iseloomustav vaip,» lausus ta. Tuhandete nimede hulgast õnnestus vaibalt üles leida näiteks ka sellised tuntud inimesed nagu Jüri Tamm, Vello Vaher, Heljo Mänd, Berk Vaher, Priit Kuusk, Toomas Lepp ja paljud teised. Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muusemi uues peahoones astuti eile taas samm lähemale tähtsale avamispäevale, kui Jakob Hurda saalis tõmmati lae alla konkursi teel valminud kunstiteos ehk vaip «Käbi ja kännud». Kolmteist meetrit pikk ja seit­­se meetrit lai vaip kujutab metsa, kus küm­­met puutüve katavad Eestis enam levinud puudega seotud perenimed koos eesnimedega.

Nii on vaipa sisse kootud näiteks Juhan Lepp, Aksel Kuusk, Virve Kask, Raul Paju ja veel rohkem kui 20 000 inimese nimed.

Riigihanke võitnud kunstiteose autorid on Eesti kunstiakadeemia graafikaõppejõud Eve Kask ja tema tütar, graafilist disaini õppinud Anna Kaarma. Eve Kask ütles Tartu Postimehele, et puunimede idee oli tal juba mõnda aega peas, kuid sobiv aeg see teostada tekkis ERMi konkursil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles