Nõo spordihoones sünnib ajalugu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Vana ja Raul Must.
Laura Vana ja Raul Must. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Sel nädalavahetusel saab Nõo spordihoones teoks ajalooline sündmus. Esmakordselt peetakse seal Eesti meistrivõistlused olümpiaalal – 47. Eesti sulgpallimeistrivõistlused täiskasvanuile.

Olümpiaaladel pole seni Nõos ühtegi Eesti meistrit selgitatud. On, millest ka teistel maakohtadel eeskuju võtta.

Reedel kell 18 algavad kvalifikatsioonid, laupäeval kell 10 põhiturniir ja pühapäeval kell 10 finaalid. Pealelõunal peaksid Eesti meistrid selged olema.

Naisüksikmängus on esikohakonkurents väga tihe. Kullale pürib kolm väga tublit neidu: Karoliine Hõim, Laura Vana ja Getter Saar. Hõim on tänaseks jõudnud maailma edetabelis 102. kohale, st 15-20 kohta lahutab teda Londoni olümpiapääsmest. Viimastel turniiridel on aga Vana ja Saar edukamad olnud. Seega kindlat favoriiti ei ole. Selge aga, et nende kolme vahel jagatakse medalid. «Luureandmed ütlevad, et kõik kolm tahavad võita,» kommenteeris Tartu sulgpalli hing ja klubi Triiton juht Mart Siliksaar.

«Hiljaaegu tütre sünnitanud Kati Tolmoff on andnud lubaduse olla järgmise aasta meistrivõistlustel platsis ja näidata, kes on Eesti sulgpallis tõeline tipp,» lisas ta

Meeste sulgpalli tõeline tipp – Raul Must on nädalavahetusel Nõos kohal. Meesüksikmängus püüavad hõbedat-pronksi Rainer Kaljumäe, Ingmar Heidelberg ja Kristjan Täherand. «Need noored vihased mehed tahavad nii Raulile vastu hakata kui omavahel parima välja punnitada,» pakkus Siliksaar. Lisaks arvas Siliksaar, et üllatusi võivad pakkuda mõned teised noored 17-18-aastased noormehed. Musta arvas ta siiski löömatu olevat.

Must lööb koos Heidelbergiga kaasa ka paarismängus, alustades kvalifikatsiooniturniirist. «Mehed pole koos eriti mänginud,» nentis Siliksaar.

Publikule on pääs võistlustele prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles