Tiia Teppan: vundamenti tuleb laduda põhikoolis

, Tartu abilinnapea (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu uus abilinnapea Tiia Teppan.
Tartu uus abilinnapea Tiia Teppan. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnas lõpetas tänavu põhikooli 961 õpilast. See on küll mõnekümne õpilase võrra rohkem kui mullu, kuid samas suurusjärgus kohtade arvuga linna gümnaasiumides. Üle ootuste rohkem oli aga gümnaasiumisse pürgijaid väljastpoolt Tartut ja konkurents ühele koolikohale seetõttu ka suurem.

Linna vaatevinklist paistab selline populaarsus päris tore, kuid meie  eesmärk ei ole loomulikult kogu gümnaasiumiharidust teistest piirkondadest Tartusse koondada.

Arvestades Tartu gümnaasiumidesse soovijate rohkusega, võimaldati linna koolidel suurendada esialgu planeeritud vastuvõttu viie protsendi võrra, et kõik linna põhikoolide heade tulemustega lõpetajad saaksid ikka kodulinnas edasi õppida. Koos venekeelse Annelinna gümnaasiumiga oli 1. juuliks linna gümnaasiumidesse vastu võetud 975 uut õpilast. Nende seas oli 692 Tartu põhikoolide lõpetanut, mis tähendab, et 71 protsenti siinsetest lõpetanutest jätkab õpinguid kodulinna gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles