Pika tänava vana poemaja kõduneb plaani puudumise tõttu (1)

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine poehoone kõduneb, omanikul pole tahtmist lammutamisele kulutada, linnal pole alust lammutamist nõuda.
Endine poehoone kõduneb, omanikul pole tahtmist lammutamisele kulutada, linnal pole alust lammutamist nõuda. Foto: Margus Ansu

Pikk 56 maja pärmivabriku kõrval Pärna tänava alguses on paras peavalu omanikule ja teeb tuska ka naabritele. Viltu vajanud ja kaldus katusega, alles on küll poe silt, aga poodi pole. Tartu linna ehitusjärelevalve juht Andres Aint meenutas, et sellest poest oli mööda jalutades tore jäätist osta, aga poodi sisenemisel oli kerge kõhklus, kas välja ikka saab. Nii vilets tundus see maja.

Pudeneva räästa alla on nüüd värskest puidust ehitatud ajutine toestus. Märk sellest, et kohe lammutama ei hakata, aga remontida pole enam ka midagi.

Tartu arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Tõnis Arjus ütles, et mingit tegevust sellel krundil ei ole, kuigi detailplaneering on 2014. aastal kehtestatud ja nii on ehitusõigus kahekorruselise uuselamu püstitamiseks olemas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles