Poiste tööõpetuse õpetajat tuleb tikutulega otsida (1)

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu katoliku kooli direktor Liina Tamm loodab, et leiab veel enne uue kooliaasta algust täiskohaga tööõpetusõpetaja. Vastasel juhul tuleb leppida ühe lahke lapsevanemaga, kes paraku suudab töötada vaid poole kohaga.
Tartu katoliku kooli direktor Liina Tamm loodab, et leiab veel enne uue kooliaasta algust täiskohaga tööõpetusõpetaja. Vastasel juhul tuleb leppida ühe lahke lapsevanemaga, kes paraku suudab töötada vaid poole kohaga. Foto: Sille Annuk

Kooliaasta alguseni on jäänud vaid täpselt nädal, kuid enam kui kümnes Tartu- ja Jõgevamaa koolis on veel täitmata ametikohti. Enim tuntakse puudust poiste tööõpetuse õpetajatest. Olgugi et direktorid on optimistlikud, peavad mõned neist sobiva töötaja puudumise korral ise hakkama septembri alguses koolinoortele haamri, höövli ja puuri põhifunktsioone selgeks tegema.

Jõgeva põhikooli otsitakse muusika- ja poiste tööõpetuse õpetajat. Muusikaõpetaja leidmise pärast kooli direktor Taisto Liivandi väga suurt muret ei tunne, öeldes, et tal on varuvariant olemas. Keerulisem seis on tööõpetuse õpetajaga. «Ma nii lootsin, et mulle helistab praegu mõni õpetaja, kes tahab meile tööle tulla,» lausus Liivandi nördinult esmaspäeval telefonile vastates.

Liivandi selgitas, et aeg tiksub armutult ning neile pole ühtegi sooviavaldust täitmata ametikohtadele laekunud. Et uuel õppeaastal Jõgeva põhikoolis ikkagi kõik tunnid toimuda saaks, peab direktor läbirääkimisi teiste ümberkaudsete koolide õpetajatega, et saaks mõne osakoormusega pedagoogi ka enda kooli tööle võtta. «Ma olen optimist ja usun, et saame mõnega neist kokkuleppele,» märkis Liivandi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles