Öine muusikakuulaja peab arestimajas harjuma vaikusega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikakeskus. Pilt on illustratiivne.
Muusikakeskus. Pilt on illustratiivne. Foto: Lauri Kulpsoo

Läinud pühapäeva öösel kella 3 paiku sai Tartu politseipatrull väljakutse ühte kortermajja, mille elanike sõnul ületas ühest korterist kostuv vali muusika igasuguse taluvuse piirid.


Kohale saabunud patrull soovis muusikahuvilise 22-aastase noormehega vestelda, ent viimane püüdis politseinike märganuna koheselt toaust sulgeda. Kogenud ametimehed olid siiski kiiremad ning õigusrikkujal ei õnnestunud korteriseinte vahele pakku joosta, vahendas Lõuna prefektuur.

Mundrimehed selgitasid noormehele, et kõrvulukustav muusika häirib kaaselanikke ja rikkumine tuleb lõpetada. Mees seda korraldust kuulda ei võtnud ning jätkas demonstratiivselt muusika kuulamist. Veelgi enam, ta lubas, et pärast politseinike lahkumist hakkab ta taas muusikakeskuse helivõimsust testima.

Kuna noormees oli tarvitanud alkoholi ning ähvardas end vigastada kui politsei ei lahku, otsustasid korrakaitsjad halvima vältimiseks isiku kinni pidada ning toimetada ta arestimajja rahunema. Ühtlasi alustati tema suhtes naabrite rahu rikkumise ja politseinike korraldustele mitteallumise asjus väärteomenetlust.

Esmaspäeval leidis aset kohtuistung, kus noormehele määrati karistuseks kümne päeva pikkune arest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles