Tartu lennujaama aasta algas mullusest vaiksemalt

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurme lennujaam.
Ülenurme lennujaam. Foto: Margus Ansu

Tartu-Stockholmi lennuliini peatamine kajastub ka Tartu lennujaama reisijate arvus, mis oli tänavu jaanuaris tublisti väiksem kui aasta eest.


Eile lõunaks oli Ülenurmel asuvat Tartu lennujaama läbinud jaanuaris 1174 reisijat, teatas lennujaama juhataja Margo Muda. Mullu jaanuaris teenindas Tartu lennujaam 1974 reisijat.

Lõviosa lõppenud kuu reisijatest sõitis siit Riiga või tuli sealt. Oma panuse reisijate hulga suurendamisse andsid tšarterreisiga saabunud ja lahkunud Rootsi suusakoondise 22 liiget.

Tänavu ei väljunud Tartust vaid üks reis: 17. jaanuari hommikul ei saanud lennuk Riia poole teele asuda, sest lennurada kattis jäise vihma tõttu sentimeetrine jääkiht.

Eelmisel aastal teenindas Tartu lennujaam 23 504 reisijat ehk 11 353 saabujat ja 12 151 lahkujat. Rekordkuu oli mai, kui lennujaama läbis 2698 inimest.

Rahvarohked olid ka märts, juuni, juuli ja august vastavalt 2438, 2468, 2401 ja 2387 reisijaga.

Mullu oli põhiosa reisijatest ehk ligi 19 000 inimest Riiga või sealt Tartusse sõitjad. «Stockholmi reisijate arv oli tunduvalt väiksem märksa hõredama lennugraafiku tõttu,» selgitas Muda.
Esimesel poolikul tööaastal juulist 2009 sama aasta lõpuni teenindas Tartu lennujaam 9707 inimest.

Tartu lennujaamast saab praegu lennata kuus korda nädalas hommikuti Riiga. Läti pealinnast tuleb lennuk Tartusse samuti kuuel päeval nädalas. Veebruari lõpus lisanduvad kuus korda nädalas Tartu-Tallinna lennud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles