Koolinoored tantsisid kahel korrusel korraga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese korruse võimla oli see-eest 3. ja 4. klasside rühmi täis. Nende hulgas olid ka venekeelse Annelinna gümnaasiumi 4.a klassi lapsed (pildil), keda juhendab õpetaja Karin Värk.
Esimese korruse võimla oli see-eest 3. ja 4. klasside rühmi täis. Nende hulgas olid ka venekeelse Annelinna gümnaasiumi 4.a klassi lapsed (pildil), keda juhendab õpetaja Karin Värk. Foto: Sille Annuk

Noorte rahvatantsijate ja koorilauljate omaette sammude ja nootidega pusimise aeg lõppes koos jaanuariga. Homme kogunevad Tartu segakoorid oma taset näitama Tartu Ülikooli aulasse. Eile tuli rahvarõivastes noortel tantsutartlastel minna oskusi ette näitama Tartu täiskasvanute gümnaasiumi.


Gümnaasiumi saalis keerutasid Andre Laine loodud tantsu «Välja kaema» autori ees Veeriku kooli õpilased, vanuserühmas 7.–9. klass teisi ei olnudki. Noorte laulu- ja tantsupeo Tartumaa kuraatori Astrid Halliku sõnul põhjustab niisuguse huvinappuse eakohane iseärasus, mis muutub keskkooliea saabudes.

Esimese korruse võimla oli see-eest 3. ja 4. klasside rühmi täis. Nende hulgas olid ka venekeelse Annelinna gümnaasiumi 4.a klassi lapsed (pildil), keda juhendab õpetaja Karin Värk.

Väiksed tantsijad olid meeleldi nõus asja kommenteerima. Kas on kerge või raske? «Eesti tantsud on vene tantsudest kergemad,» ütles Anton Slavin. Kas ja miks meeldib laulu- ja tantsupidu? «Meeldib, sest kuulata saab erinevaid laule ja vaadata saab erinevaid tantse,» ütles Diana Valujeva.

Üleriigiline noorte laulu- ja tantsupidu «Maa ja ilm» tuleb erinevalt eelmistest ühes ja samas kohas – Tallinna lauluväljakul. 1. juulil on ühisavamine ja esimene tantsuetendus, 2. juulil tantsupeo teine etendus ning 3. juulil rongkäik, laulupidu ja ühislõpetus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles